Tabu nélkül

Tabu nélkül

Érvek a Pokemon Go melett

2016. július 28. - tabunelkul

Valószínű, mindenki találkozott már a napokban a telefonjukat bámuló emberekkel akik a környezetüket többé kevésbé figyelmen kívül hagyva mennek az utcán s néha teljesen váratlanul megállnak, vagy megfordulnak vagy még rosszabb esetben csoportokban mennek s olyanokat kiabálnak egymásnak, hogy itt van egy Rattata, ott meg egy Zubat, igen ők a Pokemon Go-t játszó emberek. 

Annak ellenére, hogy a Pokemon Go játékosok kissé viccesen hatnak a külvilágra a játéknak van jó néhány pozitívuma. 

Lássuk: elsősorban az, hogy arra késztet, hogy mozdulj ki a lakásból s önmagában a sétát is izgalmassá teszi a különböző patkányok, madarak, halak stb. megjelenése és felkutatása. Néha ezek a lények vicces helyeken jelennek meg s el lehet azon szórakozni, hogy a Bethlen Gábor szoborról kell levadászni egy denevért.

 A másik előnye a játéknak, hogy arra készteti az embereket, hogy keressék fel a különböző műemlékeket illetve látványosságokat a városból, ugyanis ezeken a helyeken értékes segítségeket lehet kapni. Amikor az ember hosszú ideje él egy városban, beleolvad a környezetbe s megfeledkezik az adott környezet szépségeiről, viszont amikor fel kell keresni egy-egy helyet a játék eszünkbe juttat különböző látványosságokat és felhívja a figyelmünket olyanokra, melyeket talán észre se vettünk eddig, nem egyszer fordult velem elő az utóbbi időben, hogy körbe kellett nézzek, hogy hol is van az a falfestmény vagy szobor ami a játékban szerepel, 

Ugyanakkor van egy szociális aspektusa is a Pokemon Go-nak. Egy helyre gyűjti a játékosokat  s mivel ugyanazok a lények minden játékos által befoghatók, teljesen békés kis Pokemonozó csoportok alakulnak ki a város különböző pontjain ami elősegíti az ismerkedést és közelebb hozza egymáshoz a különböző korosztályokat s társadalmi rétegeket. 

A bejegyzés trackback címe:

https://tabunelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr938919290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ginger812 2016.11.27. 10:58:42

Na, mára ez is lecsengett.... Újra otthon punnyadó zombi lett az emberekből :)
süti beállítások módosítása